Menu Luk

Fly-in på Vejrø 3/9-2017

Søndag den 3/9 var der Fly-In på Vejrø.

Jeg opdagede det tilfældigt på Facebook, og tænkte straks, det må prøves. Vejret var fint og jeg havde fået en slot-tid mellem 11:50 og 12:00. Landingsafgiften er på 250.- kr.; men hvis man spiste frokost-buffet i restauranten til 295.- kr. var det gratis at lande derovre.  Arrangementet var arrangeret af “Flight 4000” fra Roskilde og “Vejrø resort”.

Jeg startede AKH op og fløj via Odense og nord om Langeland i FL55, og der lige foran snuden lå en synes jeg en meget lille ø, det var vejrø. Der var lidt cumulus skyer på vejen men da jeg landede på bane 06, 630m nyklippet græs, skinnede solen fra en skyfri himmel. Jeg havde ringet i forvejen og bestilt bord, så de viste jeg kom, og efter at have gået en kilometer på grusvej, blev jeg samlet op af en golfvogn. Øen er privat ejet af et hotel-konsortium “Stella Maris”, så de kan gøre som det passer dem. Bilerne har ikke nummerplader og er uden afgift. Velankommet til restauranten “Skipperly” fik jeg en fin orientering om stedet af Kromutter, der samtidig var administraterende direktør i konsortiet, og hun placerede mig på terrassen, hvor alle andre fra Fly-in’et var ankommet.

Scan

Efter en lækker frokost-buffet begav vi os ud på en længere rundvisning på øen. Det der slår en mest er den larmende stilhed og ro, der hersker på øen. Hotellet er næsten selvforsynende med råvarer. De har væksthus, hvor de dyrker eksotiske grøntsager og kæmpe urtehave. De har grise og får samt meget vildt på øen, så det er lækker mad de serverer.

Ved 3 tiden begav jeg mig hjemad. Vejrø kan varmt anbefales til en lille smuttur, og hvis man spiser i restauranten er landingen altid gratis.