Menu Luk

Flyveskolen – Praktisk flyvetræning

Praktisk skoling hos Flyveskolen i Herning 
Siden 15. maj 2002 har Flyveskolen i Herning været certificeret af SLV til at udføre praktisk skoling til PPL og fra 2013 nu også til det eftertragtede LAPL.
I 2003 købte en forudseende og beslutningsdygtig bestyrelse klubflyet, OY-BJF – en Cessna 150, der i maj 2008 blev udskiftet med OY-BHI, en Cessna 172.
Disse fly er den direkte årsag til den rivende udvikling flyveskolen har gennemgået de seneste år.Vores mål for flyveskolen er at kunne uddanne flyveinteresserede til en rimelig pris. Samtidigt skal kvaliteten og seriøsiteten være i top.

Uddannelsesforløb
Du kan begynde at tage flyvetimer, når du kan nå pedalerne i flyveren og kigge ud gennem forruden. Flyvetimerne føres i din personlige logbog, og tæller med i din samlede flyvetid. Det er dog først når du er fyldt 16 år du kan få lov at flyve solo.
Yderligere krav for at du som flyveelev må flyve solo er:
• At du har et gyldigt helbredsbevis
• At du har bestået din teori
• At du har radiocertifikat

En flyvelektion
I praksis består en flyvelektion af ca. 1 times flyvning, hvor det er dig, der flyver maskinen, mens instruktøren hjælper dig og giver dig opgaver. Forud for hver flyvning bliver du briefet om dagens lektion. Du skal til visse lektioner, lave en del hjemmearbejde og forberedelse. Efter hver flyvning debriefer du og instruktøren sammen, og timerne føres ind i din logbog. Du skal regne med et tidsforbrug på ca. 3 timer til hver lektion – men du betaler kun for din loggede flyvetid!

Soloflyvning
Inden den store dag kommer, hvor du i skolingsforløbet kan tage af sted på din første soloflyvning, skal du først have en godkendelse af instruktøren/chefinstruktøren.
Hver gang du skal flyve solo, skal der være en instruktør i kontroltårnet, der overvåger flyvningen.
Man begynder typisk sin soloflyvning efter 10-15 timer, alt efter evner, vind og vejr.

Hvad må man med et flycertifikat(LAPL)?
Rettighederne du opnår er, at du uden vederlag må fungere som fartøjschef eller andenpilot på en flyvemaskine i ikke erhvervsmæssig luftfart.
Certifikatet kan udvides med natflyvningsrettighed, instrumentbevis.

Du kan få flyvetimer næsten hele året, uanset hvor du har taget din teori, så hvis du er interesseret så tilmeld dig, eller downloade en brochure her – BROCHURE